20/2 - Jeg har nu været i praktik i to
uger, og jeg har været hele turen rundt i køkkenet. Jeg har været i fuldkosten,
i smørrebrødsafdelingen, i diæten og en tur nede og stå i kantinen.
Jeg havde aftalt med Anette at
skulle denne tur rundt til de forskellige afdelinger for at få et indblik i
dagligdagen i køkkenet, i hvordan det hele fungerer, og hvilke råvarer der
bliver brugt.
Udsigten fra "mit" køkken :) |
Det var været meget spændende at se
hvilke råvarer de bruger her i forhold til hvad man ville bruge i Danmark. Der
bruges sjældent friske kartofler i stedet bruges enten vakuumpakkede kartofler
eller kartofler på dåse. Derudover bruges ikke friske grøntsager til dagens
ret, men derimod frosne grøntsager, og hver patient får kun 50 gram grøntsager
ved hovedmåltidet!
En anden ting jeg har lagt mærke
til er at der bruges rigtig meget mælkepulver i stedet for mælk (som når det
bruges er UHT-behandlet).
Så fra i morgen begynder det jeg kom
herop for - jeg skal til at kigge på kostplaner til patienterne og regne lidt
på det hele. Hvilket godt kan komme til at blive lidt af en udfordring da mit
kostprogram ikke indeholder mange af de råvarer som bruges heroppe, og der skal
serveres grønlandsk 3 gange om ugen. Men det må man tage med som en udfordring
- og en jeg glæder mig til! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar